Letnik:
2014
Sorta:
Chardonnay 100%
Stopnja alkohola:
13 %
Vrsta vzgoje:
Mono Guyot
Povprečna starost trte:
35 let
Vrsta pridelave:
biološka
Vinifikacija:
Pozna trgatev, ročno obiranje s kratko dobo med trto in vrenjem - največ 2 uri. Začetek vretja v velikih cisternah z naravnimi glivicami, prebranimi iz istega grozdja, pobranega v predtrgatvi ( 5%). Tiho vretje se konča v lesenih sodih (barrique), kjer vino zori do konca na lastni usedlini, brez pretokov.
Do stekleničenja se nikoli ne uporablja žveplo, ali kakšen drug konzervans.
Tako vino zaključi vse naravne procese in postane naravno stabilno, pripravljeno trajati eno naše življenje.
Priprava:
Zorenje v sodih 2,5 leta: volumen 220 l – francoski hrast.
(SO2) skupni:
Pod 29 mg